Sunday, November 18, 2012

giatkan kempen boikot barangan Israel

Kata orang umat Islam di sini ada sikap prihatin bermusim. Bila Gaza kena serang teruk2 baru nak boikot barangan israel, baru ada kempen isu palestine. Tapi macam mana kita tahu orang tu prihatin bermusim...entah2 selama ni dia memang prihatin cuma xtunjuk kat facebook *wink*. Kalau kamu pergi festival yang islamik sepanjang tahun ada je kempen bebaskan palestine. Sekurang2nya, kempen2 dan pencerahan ini sedikit sebanyak telah menggerakkan hati rakyat malaysia untuk memboikot.  
Allah tak tanya "kamu boikot tuu berkesan ke" tapi its the efforts that count. Allah will reward you for trying. Kalau dulu asal lapar je cari kedai paling ekspress--mcD tapi sekarang dah boleh rasional makan makanan segera tak baik untuk kesihatan.....apa kata kita makan nasi putih lauk bayam dan ayam bakar. Dan bila addict sangat dengan mocha frappe starbucks i told myself do you want to get fatter & broke for the whole week??
that leads to the birth of my mocha banana frappe
  • half banana (cavendish)
  • 3/4 tspn nescafe
  • 1 tspn cocoa powder (i use van houten pure cocoa)
  • 100 ml plain water
  • 200 ml fresh milk
  • 4 ice cubes
  • 1tbspn brown sugar
Apa2 pun tahniah buat pejuang2 Palestine yang terdiri dari rakyat Palestine sendiri dan pihak2 luar seperti Iran, Lubnan (Hezbollah), Mesir, Tunisia *just to name a few*. Dan tahniah buat rakyat Malaysia yang menderma/ kempen buat saudara kita di Palestine. Kalau mengaku Islam tapi xrasa apa2 pasal isu Palestine baik angkat bendera bintang biru.
video
After reading Hizbullah penebus maruah umat this has been my fav nasheed but i can't find it in youtube anymore. I DO NOT OWN THIS VIDEO. Kalau ikut amerika deme ni pengganas la tapi kamu nak layan amerika kah? Sayyed Hassan Nasrallah is not even a president of a country but he is more than capable of helping his people and palestinian. Khodafez. 

Over♔Out (⌐■_■) farah AJ

No comments:

Post a Comment